O klubu

Zgodovina kluba: 
Sestali smo se 18. februarja 1972, ob 17. uri, in v prisotnosti 27 občanov sklenili ustanoviti društvo za telesno vzgojo PARTIZAN GRAJENA. Dogovorili smo se o temeljnih ciljih in usmeritvah društva, predvsem o potrebi po organiziranem igranju nogometa in pridobitvi ustreznih igralnih površin.
Društvo je bilo registrirano 8. maja leta 1972. Pomembno leto za nadaljnje delovanje kluba je bilo leto 1990. Tega leta je klub pridobil iz zemljiških skladov zemljišče za sedanjo lokacijo nogometnega igrišča. Leta 1996 je bila v klubu ustanovljena kadetska ekipa – prva pridobitev mlajše selekcije. Leta 1997 je začel klub z izgradnjo slačilnic, ki smo jih dokončali leta 2007. 

Klub danes:
Športno društvo Grajena trenutno šteje preko 70 članov. Članska ekipa tekmuje v 1. ligi MNZ Ptuj. Poleg članske ekipa imamo tri mlajše selekcije U-9, U-11 in U-13 ter veteransko ekipo.

Infrastrukturno se je Športni park Grajena neprestano izpopolnjeval. Članom društva je na voljo novo pomožno in glavno igrišče. Za nemoteno vadbo ob večernih urah imamo na pomožnem igrišču nameščene reflektorje. Igralci imajo na voljo klubski fitnes in klubsko sobo za druženje po tekmah. Popolnoma obnovljeno novo glavno igrišče je opremljeno s pokrito tribuno.